Tärkeää! aspan Kesämoodi ja tulevat remontit...

ASPAN KESÄAUKIOLOAJAT

ASIAKASPALVELUN LIVE-PÄIVYSTYS 17.6.-29.7. VAIN MAANANTAISIN KLO 14-18. ​​​​​​​

Eli hoidathan mahdolliset pankkikorttimaksut päivystysaikana. HUOM! Jäsenyydet ja kertakäynnit normaalisti verkkokaupasta koko ajan.

JÄSENYYSASIAT HOITUVAT NORMAALISTI MYÖS KESÄAIKANA SISUAPILLA TAI SÄHKÖPOSTILLA: INFO@KUNTOKESKUSSISU.FI

KESÄREMONTTIA 22.-28.7.

Kuten aina kesäisin, myös tänä kesänä meillä tehdään kaluston kausihuoltoa ja tilojen remonttia. Tämän kesän suurin ponnistus on vanhan valaistusjärjestelmän uusiminen. Vanhat loisteputket siirtyvät museoon ja tilalle asennetaan koko salin kattava LED-valaistus. Valaistusremontti toteutetaan viikolla 30, eli 22. - 28.7.. Remontista huolimatta sali on avoinna normaalisti, mutta joidenkin osien käyttöä joudutaan hetkellisesti rajoittamaan turvallisuussyistä.

ILMOITAMME REMONTIN AIHEUTTAMISTA MUUTOKSISTA TARKEMMIN UUTISKIRJEILLÄ JA SOMEKANAVILLAMME.

Jos et ole vielä aloittanut kuntoilua, niin kesällä salilla on rauhallista ja siksi myös paras aika aloittaa liikunnallisempi elämä... KESÄ10-sarjakortti vain 59€ nettikaupasta 31.7. saakka!

Lue lisää

Kesästä on lupa nauttia ja varsinkin kesälomalla kuuluu levätä ja lomailla. Mutta koko kesän kestävä totaalinen treenitauko ei välttämättä ole hyvä idea...

Kuntosaliharjoittelun keskeyttämisestä kokonaan kesän ajaksi voi olla joitain haittoja, joista muutamia alla:

​​​​​​​
 1. Painonnousu: Jos kuntosaliharjoittelun korvaa vähemmän aktiivisilla kesäaktiviteeteilla tai ei liiku lainkaan, painonnousu on todennäköinen seuraus. Kuntosaliharjoittelu auttaa ylläpitämään lihasmassaa, joka taas polttaa kaloreita tehokkaammin.

 2. Heikompi kunto: Kuntosaliharjoittelun keskeyttäminen voi vaikuttaa myös kuntoon. Kunto-ominaisuuksien, kuten kestävyyden ja voiman, kehittäminen vaatii säännöllistä harjoittelua. Lyhyestä tauosta ei kuitenkaan ole merkittävää haittaa.

 3. Henkinen hyvinvointi: Monille kuntosaliharjoittelu on tapa lievittää stressiä ja parantaa mielialaa. Kuntosaliharjoittelun keskeyttäminen voi vaikuttaa negatiivisesti henkiseen hyvinvointiin, jos stressi- ja mielialaongelmat pahenevat.

 4. Aloitusvaikeudet: Jos keskeytät kuntosaliharjoittelun kesäksi, voi olla vaikeampaa aloittaa uudelleen syksyllä. Aloitusvaikeudet voivat liittyä esimerkiksi motivaatioon, lihaskunnon puutteeseen ja harjoittelun intensiteetin sopeuttamiseen.

Kesästä kannattaa nauttia niin, ettei siitä aiheudu pahoinvontia ja morkkista.

Treenien keventäminen on paljon totaalista taukoa parempi vaihtoehto...

Liikunnan uudelleen aloittaminen pitkän tauon jälkeen voi olla haastavaa useasta eri syystä:

 1. Fysiologiset muutokset: Keho sopeutuu nopeasti liikunnan puuttumiseen ja lihakset heikkenevät, aerobinen kunto heikkenee ja nivelten liikkuvuus saattaa heikentyä. Kun liikunta sitten aloitetaan uudelleen, keho joutuu sopeutumaan uudelleen rasitukseen ja se voi tuntua raskaalta.

 2. Motivaation puute: Kun liikuntatauko on kestänyt pidempään, motivaatio saattaa olla heikko aloittaa uudelleen. Tauko voi aiheuttaa huonoa omaatuntoa tai häpeää, mikä voi vaikuttaa negatiivisesti motivaatioon.

 3. Taitojen unohtaminen: Jos tauko on kestänyt tarpeeksi pitkään, saattaa olla, että taidot ovat unohtuneet tai hieman ruosteessa. Esimerkiksi voimaharjoittelussa oikea tekniikka on tärkeää, joten on hyvä varmistaa, että tekniikka on hallussa.

 4. Fyysinen kipu: Kun liikuntaa aloittaa uudelleen, saattaa esiintyä lihaskipua, lihasjäykkyyttä tai muita fyysisiä oireita. Tämä voi vähentää motivaatiota jatkaa liikuntaa, jos ei tiedä, mitä odottaa tai kuinka pitkään oireet kestävät.

 5. Aikataulutus: Liikunnan uudelleen aloittamisessa voi olla haasteita myös aikataulutuksen kanssa. Kun liikunta on ollut tauolla, saattaa olla vaikeampaa löytää aikaa ja energiaa liikunnan aloittamiseen.

Kun siirryt kesäohjelmaan ja pidät korkeintaan 2 viikon pituisia yhtäjaksoisia taukoja, on treenien lisääminen kesän jälkeen huomattavasti helpompaa....

Kuntosaliharjoittelun keventäminen kesän ajaksi voi olla hyvä idea monille, sillä se auttaa kehoa palautumaan ja lepäämään rasituksesta. Tässä muutamia vinkkejä kuntosaliharjoittelun keventämiseen kesän ajaksi:

 1. Vähennä harjoitusmäärää: Voit vähentää kuntosaliharjoittelun määrää esimerkiksi tekemällä kaksi tai kolme harjoituskertaa viikossa sen sijaan, että kävisit kuntosalilla useammin. Tämä auttaa kehoa palautumaan harjoittelusta ja antaa enemmän aikaa muille kesäaktiviteeteille.

 2. Kevyt kuorma ja korkeammat toistomäärät: Voit keventää harjoittelua käyttämällä kevyempää painoa ja korkeampia toistomääriä. Tämä voi auttaa välttämään lihasten ylikuormittumista ja vähentää riskiä loukkaantumiselle.

 3. Monipuolista harjoittelua: Kuntosaliharjoittelun keventäminen voi olla hyvä tilaisuus kokeilla uusia lajeja ja aktiviteetteja, kuten joogaa, uintia, pyöräilyä tai vaellusta. Tämä auttaa myös välttämään yksipuolista kuormitusta ja edistää kehon kokonaisvaltaista hyvinvointia.

 4. Lepo: Keho tarvitsee lepoa ja palautumista harjoittelusta, joten kesä voi olla hyvä tilaisuus ottaa kevyemmin ja antaa keholle aikaa levätä ja palautua. Muista kuitenkin, että kevyt liikunta ja venyttely voivat auttaa vähentämään lihaskipuja ja pitämään kehon liikkuvana.

 5. Ravitsemus: Kesällä on tärkeää muistaa myös ravitsemus ja huolehtia riittävästä nesteytyksestä. Muista syödä monipuolisesti ja terveellisesti, ja juo runsaasti vettä ja muita nesteitä hikoilun vuoksi.

Mitä pitempään tauko kestää, sen vaikeampaa on aktivoitua uudelleen. Pitkän tauon sijaan pidä mieluummin yksittäisiä väliviikkoja ja kevennä harjoitteluasi erillisellä kesätreeniohjelmalla...

SisuMan on sielultaan rantaleijona ja rakastaa kesää. Välillä treenit voi ottaa löysemmin ja pitää vaikka väliviikon, mutta salille täytyy aina päästä kun siltä tuntuu...