Hyvä treeni alkaa kunnon lämmittelyllä

Lämmittely ennen treeniä on ensiarvoisen tärkeää. Tässä muutama seikka, jonka takia myös sinun kannattaa lämmitellä:

 1. Verenkierron lisääminen: Lämmittely lisää verenkiertoa kehossa, mikä puolestaan ​​lämmittää lihaksia ja nivelten nesteitä. Tämä auttaa valmistamaan lihaksia ja niveliä tulevaa fyysistä aktiivisuutta varten.
 2. Parantunut suorituskyky: Lämmittely auttaa kehoa ja mieltä siirtymään lepotilasta aktiiviseen tilaan. Se valmistaa lihaksia, jänteitä ja niveliä harjoitusta varten, mikä parantaa suorituskykyä ja vähentää loukkaantumisriskiä.
 3. Loukkaantumisen estäminen: Lämmittely auttaa vähentämään loukkaantumisriskiä tekemällä lihaksista ja jänteistä joustavampia. Tämä vähentää mahdollisuutta venähdyksiin, revähdyksiin ja muihin vammoihin.
 4. Parantunut liikkuvuus: Lämmittelyyn sisältyvät dynaamiset liikkeet ja venytykset voivat parantaa liikkuvuutta, mikä voi auttaa suorittamaan harjoitukset paremmalla tekniikalla ja täydessä liikeradassa.
 5. Mielialan kohottaminen: Lämmittely voi auttaa valmistamaan mieltäsi harjoitusta varten, mikä voi parantaa motivaatiota ja mielialaa.

Kunnollisen lämmittelyn avulla voit valmistautua paremmin fyysiseen aktiivisuuteen ja minimoida loukkaantumisriskit.

Sen lisäksi, että lämmittelet esimerkiksi crosstrainerissa olisi hyvä tehdä myös avaavia / treeniin valmistavia liikkeitä. Tässä muutama koko kehon tehokas lämmittelyliike. Otappa koppia ja kokeile seuraavan treenin yhteydessä. Liikkeet on valikoitu niin, että jokainen voi tehdä ne omalla taitotasollaan.

Tuulimylly

Tuulimyllyliike on monipuolinen harjoite, joka vahvistaa sekä ylä- että alavartalon lihaksia samalla parantaen kehon liikkuvuutta ja koordinaatiota.

 1. Aloita seisomalla suorassa jalat hartioiden leveydellä.
 2. Nosta kätesi niin että ne ovat suorina vartalon sivuilla.
 3. Käännä ylävartaloa ja käsiä vastakkaiseen suuntaan nostamalla samalla toinen käsi kohti kattoa ja laskemalla toinen käsi kohti lattiaa.
 4. Pyri koskettamaan vastakkaisella kädellä vastakkaisen jalan varpaita tai jalkaterää. Esimerkiksi, jos nostat oikean käden kohti kattoa, yritä koskettaa vasemman jalan varpaita.
 5. Palaa hitaasti ja hallitusti takaisin alkuasentoon.
 6. Toista liike toiselle puolelle.
 7. Tee liike hallitusti, ja toista liikettä 8 kertaa molemmille puolille.