kiinnostaako levytankoon tarttuminen?

Onko perustekniikat hallussa?

Sisältääkö treeniohjelmasi perinteisiä levytankoliikkeitä; jalkakyykkyä, penkkipunnerrusta ja/tai maastavetoa? Tai haluaisitko oppia treenaamaan vapailla painoilla, mutta epäröit levytankoon tarttumista koska olet epävarma oikeasta suoritustekniikasta? Perinteisen levytankoliikkeet ovat erittäin tehokkaita, eivätkä ne ole edes kauhean vaikeita. Valitettavasti ne on silti myös tosi helppo tehdä väärin, ellei oikeaan suoritustekniikkaan kiinnitetä riittävästi huomiota. Oikealla tekniikalla ja järkevällä kuormalla suoritettuna liikkeet ovat sekä turvallisia, että tehokkaita. Huonoin mahdollinen yhdistelmä on virheellinen suoritustekniikka yhdistettynä liian raskaaseen kuormaan.

Me haluamme että vältyt loukkaantumisilta, kehityt ja saavutat tavoitteesi, joten järjestämme tekniikkakoulun "Ekaluokan" pienryhmissä. Pääkouluttajana toimii raahelainen voimanostolegenda Juha "Somppi" Someroja!

Sisun tekniikkakoulussa otetaan kyykky, penkki ja maastaveto haltuun!

Sisun tekniikkakoulussa käydään läpi perinteisten voimaliikkeiden, kyykyn, penkin ja maven oikeaoppiset suoritustekniikat ja lisäksi saat rautaisannoksen vinkkejä harjoitteluun!

Moninivelliikkeiden hyödyt laiteharjoitteluun verrattuna

Kyykky, penkki ja maastaveto, eli perinteiset levytangolla tehtävät moninivelliikkeet ovat tehokkuudessaan ylivoimaisia, sillä ne kaikki vaikuttavat samaan aikaan useisiin lihasryhmiin, joka johtaa koko kehon voiman ja lihaskunnon kehittymiseen. Kuntosalilaitteilla tehtäviin harjoituksiin verrattuna moninivelliikkeet vaativat oikeaa kehon asennon hallintaa ja tasapainoa, mikä voi auttaa sinua pitämään paremmin ryhtisi ja hallitsemaan kehon asentoa arjessa tai muissa liikuntamuodoissa. Koska moninivelliikkeet aktivoivat suuremman määrän lihaksia kuin yksinivelliset liikkeet, ne myös auttavat polttamaan kaloreita tehokkaasti. Kaiken lisäksi moninivelliliikkeet parantavat lihasten voimaa ja kestävyyttä useissa eri nivelissä, joka auttaa vähentämään loukkaantumisriskiä ja parantamaan kehon toimintakykyä.

Tekniikkakoulun Ekaluokat la 8.4. ja su 9.4. klo 12-15. Päivien sisältö on sama. Mukaan mahtuu molemmille päiville 6 nopeinta! Varaa paikkasi verkkokaupasta....

HUOM! Osallistuminen ei edellytä jäsenyyttä, vaan mukaan pääsee ostamalla paikan verkkokaupasta...


Kuten mestarin ilmeestäkin voi lukea, Juha suhtautuu raudan nöyryyttämiseen tinkimättömällä vakavuudella. Ilmeestä huolimatta Juha on leppoisa tyyppi, joka jakaa mielellään kymmenien vuosien aikana kisalavoilla hankkimaansa kokemusta.

Hyvä suoritustekniikka on tärkeä myös peruskuntoilijalle, sillä se ehkäisee rasitusvammoja ja varmistaa tasaisen kehityksen. Hio siis tekniikkasi kuntoon vaikka tavoitteenasi eivät olisikaan mahdollisimman suuret raudat. Tekniikkakoulun opettajana toimiva Juha "Somppi" Someroja on menestynyt pitkän linjan voimanostaja, jonka kokemusta ja käytännön tipsejä kannattaa nyt poimia talteen.


Sisun tekniikkakoulussa syvennytään seuraaviin kolmeen liikkeeseen...

1. Jalkakyykky

Jalkakyykky on erittäin tehokas alaraajojen voiman ja tasapainon kehittäjä. Kun tekniikka on hyvä ja painot sopivan raskaat, on kyykkääminen myös turvallista!

Jalkakyykky on yksi tehokkaimmista liikkeistä, joilla voi kehittää alavartalon voimaa, kestävyyttä ja liikkuvuutta. Tässä muutamia jalkakyykyn hyötyjä:

 1. Kehittää alavartalon voimaa: Jalkakyykky on erinomainen liike, joka vahvistaa alavartalon lihaksia, kuten reisiä, pakaroita, alaselkää ja vatsaa.
 2. Parantaa kehon liikkuvuutta: Jalkakyykky lisää joustavuutta lantion ja polvien alueella, mikä voi parantaa liikkuvuutta ja helpottaa esimerkiksi kyykkyasennossa istumista.
 3. Tehostaa kalorien polttoa: Jalkakyykky on monipuolinen liike, joka aktivoi useita lihasryhmiä samanaikaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että jalkakyykky auttaa polttamaan kaloreita tehokkaasti.
 4. Parantaa kehon tasapainoa: Jalkakyykky on dynaaminen liike, joka vaatii tasapainoa ja koordinaatiota. Säännöllinen jalkakyykkyharjoittelu voi auttaa parantamaan kehon tasapainoa ja koordinaatiota.
 5. Parantaa urheilullisuutta: Jalkakyykky on monipuolinen liike, joka kehittää voimaa, liikkuvuutta ja tasapainoa. Tämä voi auttaa parantamaan suorituskykyä monissa eri urheilulajeissa.

2. Penkkipunnerrus

Perinteinen penkkipunnerrus tangolla on kuningasliike yläkropalle. Oikealla suoritustekniikalla ja järkevillä painoilla penkkaaminen on myös turvallista ja nivelystävällistä.

Penkkipunnerrus on yksi suosituimmista voimaharjoitteluliikkeistä, joka vaikuttaa monipuolisesti kehoon. Tässä muutamia penkkipunnerruksen hyötyjä:

 1. Ylävartalon voiman kasvu: Penkkipunnerrus vahvistaa rinta-, hartia- ja ojentajalihaksia, mikä johtaa ylävartalon voiman kasvuun.
 2. Parantaa kehon asennon hallintaa: Penkkipunnerrus parantaa ylävartalon lihasten voimaa ja kestävyyttä, mikä voi auttaa sinua pitämään paremmin ryhtisi ja hallitsemaan kehon asentoa.
 3. Kasvattaa luuston tiheyttä: Voimaharjoittelulla on tunnetusti positiivinen vaikutus luuston tiheyteen, mikä voi auttaa ehkäisemään osteoporoosia.
 4. Parantaa yleistä toimintakykyä: Penkkipunnerrus kehittää kehon voimaa ja lihaskestävyyttä, mikä voi parantaa yleistä toimintakykyäsi esimerkiksi arjessa jaksamista tai muiden liikuntamuotojen suoritusta ajatellen.
 5. Paljon lihasryhmiä samaan aikaan: Penkkipunnerrus on moninivelliike, joka vaikuttaa useisiin lihasryhmiin samaan aikaan, kuten hartioihin, käsivarsiin, vatsaan, selkään ja jalkoihin.
 6. Auttaa polttamaan rasvaa: Voimaharjoittelu on yksi parhaimmista tavoista polttaa rasvaa, koska se lisää lihasmassaa, joka kuluttaa energiaa myös levossa.

3. Maastaveto

Maastaveto levytangolla on loistava perusliike, joka kehittää lähes koko kehoa. Puhtaalla tekniikalla ja sopivalla vastuksella suoritettu maastaveto kehittää erityisesti keskivartalon lihaksia ja parantaa ryhtiä.

Maastanosto on yksi tehokkaimmista liikkeistä, joilla voi kehittää koko kehon voimaa ja lihaksia. Tässä muutamia maastanoston hyötyjä:

 1. Kehittää koko kehon voimaa: Maastanosto on moninivelliike, joka vaikuttaa useisiin lihasryhmiin, kuten selkälihaksiin, pakaroihin, takareisiin, vatsalihaksiin ja hartialihaksiin. Tämä johtaa koko kehon voiman kasvuun.
 2. Parantaa kehon asennon hallintaa: Maastanosto vaatii oikeaa kehon asennon hallintaa, mikä voi auttaa sinua pitämään paremmin ryhtisi ja hallitsemaan kehon asentoa arjessa tai muissa liikuntamuodoissa.
 3. Parantaa kehon liikkuvuutta: Maastanosto lisää liikkuvuutta lantion, lonkan ja selän alueilla, mikä voi auttaa ehkäisemään kipuja ja vaivoja näissä kehon osissa.
 4. Auttaa polttamaan rasvaa: Maastanosto on monipuolinen liike, joka vaikuttaa suurempaan määrään lihaksia kuin moni muu liike. Tämä voi auttaa polttamaan kaloreita tehokkaasti ja parantaa kehon rasvanpolttoa.
 5. Parantaa urheilullisuutta: Maastanosto on monipuolinen liike, joka kehittää voimaa, kestävyyttä ja liikkuvuutta. Tämä voi auttaa parantamaan suorituskykyä monissa eri urheilulajeissa.

Lopuksi...

On tärkeää huomata, että edellä mainitut liikkeet ovat haastavia liikeitä, jotka vaativat oikeaa tekniikkaa ja progressiivista harjoittelua. On suositeltavaa hakea apua ammattilaiselta, kuten personal trainerilta, joka voi auttaa sinua oppimaan oikean tekniikan ja luomaan harjoitusohjelman, joka sopii tavoitteisiisi ja taitotasollesi.