soutamalla tikkiin!

Sisäsoutu on erittäin hyvää aerobista treeniä, joka vahvistaa erityisesti keskivartaloa ja ennaltaehkäisee selkävaivoja. Soudussakin oikea suoritustekniikka on olennaisen tärkeä ja se parantaa treenin tehoa, sekä ehkäisee rasitusvammoja.

Tule Sisäsoutu Work Shoppiin oppimaan oikea soututekniikka!

Sisäsoutu, eli soutulaitteella harjoittelu, tarjoaa monia terveydellisiä ja fyysisiä etuja. Alla lisää sisäsoudun hyödyistä:

  1. Aerobinen kunto: Sisäsoutu on erinomainen tapa parantaa aerobista kuntoa. Harjoittelun avulla sydän- ja verisuonijärjestelmä vahvistuvat, mikä puolestaan ​​parantaa verenkiertoa ja kestävyyttä.

  2. Koko kehon harjoittelu: Sisäsoutu aktivoi useita lihasryhmiä, mukaan lukien jalat, pakarat, keskivartalo, selkä, olkapäät ja käsivarret. Tämä tekee siitä tehokkaan koko kehon harjoittelun, edistäen lihaskuntoa ja voimaa.

  3. Nivelten vähäinen rasitus: Soutu on matalavaikutteinen harjoitus, mikä tarkoittaa, että se vähentää nivelten stressiä verrattuna esimerkiksi juoksuun. Siksi se sopii hyvin ihmisille, joilla on nivelongelmia tai jotka haluavat välttää liiallista nivelrasitusta.

  4. Kalorien polttaminen: Sisäsoutu on tehokas tapa polttaa kaloreita. Koska se aktivoi monia lihasryhmiä samanaikaisesti, se voi auttaa tehokkaasti rasvanpoltossa ja painonhallinnassa.

  5. Sydämen terveys: Sisäsoutu voi parantaa sydämen terveyttä alentamalla verenpainetta, säätelemällä veren sokeritasoja ja parantamalla kolesteroliprofiilia.

  6. Mielenterveyshyödyt: Soutu voi myös tarjota mielenterveyshyötyjä, kuten stressin lievittämistä ja mielialan parantumista. Se tarjoaa mahdollisuuden rentoutua ja keskittyä harjoitukseen.

  7. Joustavuus ja helppous: Sisäsoutu on helppo sisällyttää harjoitusohjelmaan, ja se soveltuu monenikäisille ja -kuntoisille ihmisille.

  8. Harjoittelun seuranta: Useimmissa soutulaitteissa on sisäänrakennettuja harjoitusohjelmia ja seurantatoimintoja, jotka auttavat sinua seuraamaan edistymistäsi, asettamaan tavoitteita ja ylläpitämään motivaatiota.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että sisäsoutu tarjoaa monipuolisen harjoittelumuodon, joka tuo samanaikaisesti fyysisiä ja mielenterveyshyötyjä.

Soutuergometri on hyvä apua salitreenin verryttelyissä ja kestävyysharjoitteluun sisätiloissa. Haluatko saada laitteesta suuremman hyödyn ja välttää rasitusvammoja?

Jos vastasit kyllä, niin tuleva sisäsoutupaja auttaa sinua käyttämään laitetta turvallisesti, tehokkaasti ja fyysistä kuntoa parantaen.

Ohjattu sisäsoutupaja järjestetään lauantaina 20.1.2024 klo 11:00-12:30. Pajassa käydään läpi soututekniikkaa, perehdytään laitteen harjoitusmahdollisuuksiin ja kokeillaan muutamia harjoitusvaihtoehtoja. Pajan maksimi osallistujamäärä on 20 henkilöä.

Ohjauksesta vastaa entinen olympialuokkien kilpasoutaja ja soutuvalmentaja (VAT, VEAT) Laila Finska-Linna