Väsyttääkö?

Tähän aikaan vuodesta vähäinen luonnonvalon määrä vaikuttaa mielialaan...

Tähän aikaan vuodesta monet meistä saavat kaamokseen liittyviä oireita, joista tyypillisimpiä ovat väsymys ja alakuloisuus. Usein myös fyysinen aktiivisuus vähenee ja sohva vetää entistä enemmän puoleensa kun säät huononevat. Pahimmillaan voidaan puhua kaamosmasennuksesta.

Kaamosmasennuksen hoidossa liikunta on kuitenkin lääke. Säännöllinen liikkuminen ylläpitää energiatasoa, aineenvaihduntaa ja sitä kautta myös tasapainottaa hormonaalista säätelyä. Leppoisan ja mukavaa oloa tuottavan liikunnan on todettu vaikuttavan myös mielialaa sääteleviin hormoneihin. Kehon luonnolliset mielihyvähormonit, endorfiini, serotiini ja oksitosiini lataavat hyvää mieltä.

Kaamoskuukausina lyhyttä valoisaa aikaa kannattaa hyödyntää vaikka pieninä ulkoiluhetkinä silloin kun se on mahdollista. Monilla meistä lyhyt valoisa aika kuluu kuitenkin työpaikalla, eikä jo aikaisin iltapäivällä alkava pimeys tai kehno sää juuri houkuttele ulkoliikunnan pariin. Miten sitä saisi itsensä liikkeelle iltasella- vaikka tihkusateessa?

Kevyt kuntoliikunta on paras lääke kaamosoireisiin!

Tutkimusten mukaan jo pari kevyttä lihaskuntoharjoitusta valoisalla ja mukavalla kuntosalilla vähentävät merkitävästi kaamosoireita. Liikunnan ei siis tarvitse olla raskasta hampaat irvessä riuhtomista. Pääasia on, ettet jumitu sohvalle! Tee itsellesi palvelus ja lähde liikkeelle!

Happea haukkaamaan ja salille...

Meillä Sisulla on huippuluokan puitteet ja aina kesä! Hanki ilmainen tutustumiskäynti ja tule katsomaan kuinka hyvältä uudistunut sali näyttää. Pääset sisään älypuhelimellasi silloin kun sinulle sopii!

TOIMI NÄIN:

1. Lataa meidän sovellus sovelluskaupasta (Google Play tai Apple Store)

2. Hanki ilmainen tutustumiskäynti meidän verkkokaupasta (www.kuntokeskussisu.fi)

3. Tule salille käyttäen puhelintasi.

4. Nautiskele liikunnan piristävästä vaikutuksesta omaan tahtiisi!


Kevyelläkin treenillä valoisalla ja viihtyisällä kuntosalilla saa helposti lisää virtaa!